Direct naar de inhoud.

Opvang bij huiselijk geweld

Lettergrootte: AAA

Opvang bij huiselijk geweld

Als er bij u thuis sprake is van huiselijk geweld in welke vorm dan ook of is er (dreigende) verwaarlozing, dan kunt u hierbij worden begeleid. Samen met één van onze medewerkers kijkt u wat nodig is om de huiselijke relatie weer op orde te krijgen. klik hier voor meer informatie.

Opvang bij huiselijk geweld en kindermishandeling

In elk gezin, in elke relatie, in elke familie is er wel eens geruzie en onenigheid. Vaak los je dit zelf onderling op door het uit te praten, de ruzie weer bij te leggen, door begrip voor elkaar te hebben of door hulp te zoeken. Er ontstaat echt een probleem als de situatie uit de hand loopt. Bijvoorbeeld als er wordt geslagen of geschopt. Of als je dagelijks uitgescholden wordt of dat je vaak te horen krijgt dat je het niet goed doet. Dan kan er sprake zijn van huiselijk geweld, kindermishandeling of mishandeling van oudere personen. Het geweld kan lichamelijk of emotioneel zijn.

Er is hulp voor jou of iemand over wie jij je zorgen maakt

Gelukkig kan er iets aan gedaan worden. Als eerste is het belangrijk dat je erover gaat praten. Het maakt niet uit met wie, kies iemand die jij vertrouwt. Ook als je gezegd wordt dat praten niet mag, doe dit wel. Je kunt je hart luchten, advies en steun krijgen. Je kunt deze persoon ook vragen om met je mee te gaan naar een hulporganisatie. Vaak zijn er meer mensen bereid je te helpen dan je zelf denkt. Huiselijk geweld en kindermishandeling kan iedereen overkomen, het is belangrijk te weten dat het niet jouw schuld is.

Bij wie kan ik terecht?

Als je al een hulpverlener kent, kun je deze hulpverlener in vertrouwen nemen. Als je nog geen hulpverlener kent, zijn er verschillende organisaties waar je contact mee kunt zoeken. De medewerkers van deze organisaties zullen aandachtig naar je luisteren en samen met jou kijken wat nodig is. Zo kun je contact opnemen met Attenta de (jeugd)maatschappelijk werkers van Impuls of Veilig Thuis Drenthe.

Meer weten?

Er zijn verschillende websites waar je meer kunt lezen over huiselijk geweld. Huiselijk geweld kan gaan over kinderen, volwassenen en ouderen.
Huiselijk geweld
Ik vermoed huiselijk geweld
Kindertelefoon: Speciaal voor kinderen en jongeren die een luisterend oor zoeken.
Ondersteuning voor slachtoffers
Veilig Thuis Drenthe

Zit je (nu) in een zware noodsituatie?

Neem dan direct contact op.

© ATTENTA - SOCIAAL TEAM AA EN HUNZE