Direct naar de inhoud.

Wmo-vervoer en hubtaxi na opening samenleving

Lettergrootte: AAA

Wmo-vervoer en hubtaxi
De coronacrisis is nog niet voorbij, maar steeds meer mensen zijn gevaccineerd en dat is positief. De verwachting is dat er over een aantal weken veel minder mensen met corona in het ziekenhuis liggen. Daarom heeft het kabinet besloten de coronamaatregelen stap voor stap los te laten. Dit gebeurt voorzichtig. Want als maatregelen te snel worden losgelaten, kan het aantal mensen met corona weer toenemen.

Basisregels
Het kabinet is bezig om de samenleving te openen. Zodat deze zomer weer bijna alles kan. Als voorzorg moet iedereen zich daarbij houden aan de basisregels:

  • Was vaak en goed uw handen
  • Houd 1,5 meter afstand van anderen
  • Blijf thuis bij klachten en laat u direct testen

Wmo-vervoer
De basisregel Afstand 1,5 meter is ook van toepassing op de dienstverlening Wmo-vervoer en hubtaxi. Dit houdt in dat er per taxi, type personenauto, maar één reiziger mag worden vervoerd. Voor een taxibusje geldt een maximum van drie reizigers.
Nu er steeds meer mag wordt het aantal reizigers en taxiritten ook steeds meer. Het gevolg is dat er meer taxi’s moeten worden ingezet om iedereen te kunnen vervoeren. Echter, omdat er een beperking van het aantal reizigers per taxi geldt heeft dit gevolgen voor de dienstverlening. Immers er ontstaat dan op momenten waarop veel mensen met de taxi willen een tekort aan taxi’s. Om de dienstverlening goed uit te voeren vragen wij u het volgende:

  • Reserveer u reis minimaal 24 uur van te voren
  • Reis bij voorkeur buiten de spitstijden, deze zijn van 7.00 uur tot 9.00 uur en van 14.00 uur tot 16.00 uur
  • Overleg, indien mogelijk, met vervoerder als deze verzoekt om rittijden aan te passen
  • Maak alleen gebruik van het Wmo-vervoer als het echt nodig is en u geen ander vervoer heeft
  • Dragen van een medisch mondkapje is verplicht

Begrip
Meer Wmo-, en hubtaxi-reizen met minder reizigers per taxi is voor de vervoerder meer werk. Wij vragen u dan ook om begrip te hebben als de wachttijd iets langer is dan u gewend bent. Ook de toenemende verkeersdrukte en de verschillende wegwerkzaamheden kunnen mogelijk leiden tot langere reis-/wachttijden. De komende tijd zullen in verband met werkzaamheden aan de ring van de stad Groningen vooral daar vertragingen kunnen ontstaan. Houdt daar a.u.b. rekening mee.

Vragen
Bij vragen verzoeken wij u contact op te nemen met uw vervoerder.

© ATTENTA - SOCIAAL TEAM AA EN HUNZE